Berlijn

Berlijn is een stad op ongeveer 7 uur rijden vanaf NL. Wanneer je door de stad rijdt bij aankomst zal je al veel met graffiti bekladde muren tegen komen. Berlijn heeft een rauw randje, maar ook prachtgebouwen staan zoals de foto hieronder van de Berliner Dom. Berlijn heeft een rijke geschiedenis. Zo kom je veel dingen tegen van de tweede wereldoorlog. Wanneer je je helemaal wil verdiepen in de tweede wereldoorlog kan je de stedentrip Berlijn ook combineren met Auschwitz in Polen.

In Berlijn kan je één van de oude controle posten : Checkpoint Charlie bezoeken. Checkpoint Charlie stond precies op de grensovergang tussen de Amerikaanse en de Russische sector.  Tegen 1962 was deze controlepost de enige plaats waar buitenlanders die Berlijn bezochten van het Westen naar het Oosten en van het Oosten naar het Westen konden. De plaats kan je tot vandaag nog bezoeken. Tegen aanbetaling kan je op de foto met één van de soldaten.

Holocaustmonument

Dit monument werd ontworpen door De Amerikaanse architect Peter Eisenman om de joden te herdenken met dit monument. De blokken beschrijft hij als een isolement en is symbolisch voor de ervaringen van de Joodse bevolking tijdens het nazibewind. Zorg dat je dit monument niet overslaat tijdens je Citytrip in Berlijn.

Hieronder zie je het laatste stukje van de Berlijnse muur.

Het meest heftige vond ik zelf dat je eerst een graffiti muur ziet en aan de andere kant van de muur ziet hoe beschoten de muur eigenlijk wel niet was. Berlijn is een stad waar je emoties omhoog komen. Wanneer je steeds meer leest over de afschuwelijke tijd in Berlijn. Dit mag je niet overslaan in Berlijn en is zeker een bezoekje waard. Neem je tijd en lees meer over de heftige geschiedenis van Berlijn.

De leuke dingen die je kan doen in Berlijn

Bij Checkpoint Charlie kan je een bezoekje nemen aan het stads strandje : Charlies beach. dit plekje is speciaal gemaakt voor toeristen om lekker te chillen in een fijn sfeertje net alsof je even op het strand zit. Bij een gaaf retro busje kan je je eten bestellen. Hier liggen zitzakken en strandstoeltjes waar je lekker kan chillen. Hier kan je genieten van een Duits biertje of een broodje Braadworst. Het is een leuke sfeer en zeker de moeite waard.

Het is even zoeken, maar bezoek dan ook zeker het schattige restaurantje : House of Small Wonder voor een heerlijke lunch. Kijk voor meer info op : House of Small Wonder Berlin: Japanese cafe serving brunch and dinner – HOUSE OF SMALL WONDER

De bezienswaardigheden in Berlijn op een rijtje

  1. Bezoek Fernsehturm dit is een televisie toren. De toren is 368 meter en daarmee het hoogste gebouw van de stad. Hier heb je een mooi uitzicht over Berlijn. Wel fijn als je geen hoogtevrees hebt!
  2. Monument van de Berlijnse Muur
  3. Checkpoint Charlie + Charlies Beach
  4. Holocaustmonument
  5. Potsdamer Platz – Hier kan je een middagje shoppen en ’s avonds uitgaan.
  6. Slot Charlottenburg – Grootste kasteel van Berlijn
  7. Ondergronds Berlijn – Je kan hier de ondergrondse bunkers en tunnels bezoeken die werden gegraven door Oost-Berlijners om naar het Westen te vluchten.
  8. House of Small Wonder
  9. Bezoek in de zomer de toffe rooftopbars.