Keulen

Keulen is een erg leuke stad. Het is ongeveer zo’n 3 uur rijden en je zit er eigenlijk zo. De stad kan je al in één dag bezichtigen. Al hoewel een weekendje wel fijner is om even lekker de tijd te nemen. De stad staat bekend om de vele graffiti die je tegen komt op de muren, maar ook de meest bekende Dom van Keulen. De buitenkant is echt schitterend om te zien. Prachtig om te zien hoe alles tot in de details is uitgewerkt.

Wij sliepen in het Holiday Inn Hotel wat prima te doen is. Hier kan je je auto ook kwijt in de garage waardoor je hier geen omkijken meer naar hebt. Alles is ook nog is op loop afstand wat het extra fijn maakt. Wanneer je in Keulen bent mag je het Argentijnse Restaurant : Poncho’s niet overslaan. Dit is een super knus en leuk restaurantje wat ondergronds ligt met oude stenen muren om je heen en waar je echt de Argentijnse sfeer proeft. En als kers op de taart kan je er heerlijk eten!

Duitsland heeft veel Argentijnse restaurants. Ze zijn zowel hier als in Berlijn vaak te vinden.

➢Bezienswaardigheden in Keulen

 • De Dom van Keulen. De grootste kathedraal van Duitsland staat hier in Keulen.
 • Altstadt – Bezoek het oude gedeelte van Keulen
 • Hohenzollernbrücke – De oude brug uit de tweede wereldoorlog die na de oorlog weer hersteld is ook beroemd geworden door vele slotjes die opgehangen worden aan de brug waardoor het een kleurrijk gezicht word.
 • Voor het beste uitzicht op Keulen kun je het panorama dak van de Köln Triangle bezoeken.
 • Museum Ludwig – Voor de kunstliefhebbers

➢Wat moet je regelen vooraf?

Als je met de auto naar Keulen reist, dan heb je een Duitse milieu sticker nodig. Een groot deel van Keulen bestaat uit een zogenaamde milieu zone. waarvoor een milieu sticker verplicht is. Die moet je vooraf regelen en is kenteken gebonden. Je kunt in Nederland een Duitse milieu sticker via internet regelen en die thuis per post ontvangen.

➢Uitgaansplekken in Keulen

 1. Papa Joe’s Jazz Lokal
 2. Seiberts
 3. Ona Mor
 4. Woods
 5. Little Link
 6. Bootshaus
 7. Soul Bar
 8. Sadie’s Irish Pub
 9. Santiago de Cuba
 10. Mojitos Cocktailbar