Renkum, Gelderland

➢ Slaap in een OER GER/ Yurt midden in het bos

Slapen in een Yurt. De droom van mijn vriend om dat in Mongolië te gaan doen. Dit jaar was natuurlijk niet het juiste jaar om zoiets te doen. Ik ben daarom gaan speuren op Airbnb om toch dat Mongoolse sfeertje mee te pakken, maar dan op een andere locatie. Dat werd uiteindelijk de OER GER / Yurt midden in het bos. Dit is in de buurt van Renkum, Gelderland op Landgoed Quadenoord. Nadat je diep genoeg het bos in gereden bent kan je drie van deze prachtige Yurts spotten. De Yurts staan goed genoeg op afstand van elkaar waardoor je lekker je eigen privacy hebt. Hieronder kan je meer afbeeldingen zien van de binnenkant van de Yurt.


Geniet van de heerlijke stilte om je heen in het bos. Deze plek is ook zeker geschikt voor yoga of meditatie. Hier ervaar je jou innerlijke stilte. Heb je daar helemaal geen zin in kan je natuurlijk ook gewoon lekker genieten van de rust, en kan je gaan wandelen rondom het park. Wel is het fijn als je het weer mee hebt. Neem voor de zekerheid een regenjas mee wil je buitenactiviteiten gaan doen.

TO DO :

Er zijn meerdere plekjes waar je heen kan in de omgeving. Zo is Ede een leuk knus dorpje om te bezoeken. Wil je daar gaan lunchen of een koffie doen? Heb ik nog een leuke tip voor je.

Ga lunchen bij De Jonge Dame. Dit tentje maakt het zo leuk door de Old School look, en vintage sfeer. Ook maakt het extra knus met de verschillende plantjes op tafel. Wanneer je remote werkt (locatie-onafhankelijk) kan je hier boven plaats nemen. Een speciaal plekje voor Digital Nomads.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het is heel fijn als je hier toch in de buurt bent om te genieten van de natuur in de omgeving. Ga vanuit Renkum richting De hoge Veluwe naar Het Nationale Park wat nog geen halfuurtje rijden is. Hier betaal je €10,95 p.p. Er komt wel nog €3,90 bij voor het parkeren van je auto. Vind jij het leuk om je auto mee te nemen omdat het bv. slecht weer is? Betaal je €7,75 meer bovenop de entreeprijs.
Het voordeel is wel als je geen zin hebt om te lopen, en meer wilt zien van het park. Kan je gratis een witte fiets pakken inclusief kinderzitje. Zonder zitje is helaas niet mogelijk. Tenzij je je eigen fiets meeneemt. Wat ook gratis is om mee te nemen het park in. Neem je je kind mee achterop is dat natuurlijk wel weer een voordeel.

In het park kan je het Jachthuis Sint Hubertus bezichtigen hier kan je een rondleiding doen. Het Kröller-Müller Museum is ook te vinden in het park. Ben je gek op kunst en verschillende beeldwerken is dit een bezoekje waard.

Omgeving Renkum, Gelderland

# Renkum
# Wageningen

# Ede
# Arnhem
#Bennekom
#Schaarsbergen (De hoge veluwe)
#Otterlo / Hoenderloo


De ingang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe bevind zicht op drie locaties.

– Schaarsbergen
– Otterlo
– Hoenderloo.