Tips – Thailand

Voorbereiding

➼ Visum is gratis voor de eerste vier weken bij binnenkomst.

➼ Credit Card – Handig om een prepaidkaart mee te nemen waar één bepaald bedrag opstaat. Je kan een prepaidkaart aanvragen bij je eigen bank met een bedrag van 1000 of 2500 euro. Nu heb je in Azië aan 1000 euro genoeg. Als je bv naar Australië zou gaan is 2500 euro fijner. Gebruik de creditcard alleen in (nood) situaties. Wanneer je geskimd bent of je pas word doorgeslikt is het altijd fijn om nog iets achter de hand te hebben.

➼ Koop een fijne backpack die lekker zit en je op maat kan stellen dat scheelt vaak al. Koop spullen die handig zijn als je bv bij een Homestay zou gaan slapen. Zo had ik een slaaplaken mee die je gewoon kan halen bij de Xenos. Wanneer je in een nachttrein slaapt is dat ook handig, omdat niet alle dekens zo schoon zijn. Een slaaplaken is wel een must have voor je backpack trip door Azië.

Advies

➼ Wanneer je alleen reist en je loopt langs een donker paadje, loop achter een groepje mensen aan. Ook al ken je ze niet dit voelt al snel veiliger aan dan dat je alleen loopt.

➼ Vraag! Wanneer je onzeker bent over je situatie, VRAAG! Erg belangrijk om gewoon naar een desk te lopen en te vragen naar de situatie dan jezelf gek te maken, en niet weten waar je aan toe bent.

➼ Als je met iemand een taxi deelt en diegene wilt na het delen van een taxi contact houden. Dat kan, maar doe het niet wanneer je er niet goed bij voelt, en zeg diegene gewoon vriendelijk gedag.

Hotel en hostels.

➼ In Thailand kan je leuke boutique hotelletjes vinden. Klein maar fijn!

➼ De leukste hostels kan je vinden op de HostelWorld app. Wil jij liever een hotel boeken dan is booking.com fijner om te gebruiken. Als echte backpacker is HostelWorld wel echt een aanrader. Hier vind je allerlei verschillende hostels over heel de wereld. Het maakt dus niet uit waar je bent. Handig, Toch!?

➼ Een fijne Hostel in Azië kan je boeken voor nog geen tien euro per nacht. Je moet dan alleen wel kiezen om met meer mensen op de kamer te slapen. Een privé kamer is al snel duurder, en is soms niet eens mogelijk.

10 handige apps voor op je telefoon :

 1. MAPS.MEEen offline map die je kan gebruiken wanneer je geen internet hebt.
 2. HOSTELWORLD Vind je hostels over heel de wereld.
 3. POLARSTEPS Plan je reis in met Polarsteps en maak op het einde van je reis een mooi fotoboek.
 4. BOOKING.COMHandig om hotels te boeken of appartement/villa’s.
 5. DUOLINGO Leer een andere taal met deze heerlijke app.
 6. SKYSCANNERBoek de goedkoopste tickets via Skyscanner.
 7. VALUTA+Bereken je valuta via deze handige app.
 8. UBER Het is niet in elk land mogelijk, maar je hebt kans dat je regelmatig je Uber app kan gebruiken voor een goedkopere taxi. Let wel goed op dat het kenteken overéénkomt!
 9. AIRBNBBoek leuke accommodaties bij de mensen thuis via Airbnb.
 10. TRIPADVISORHier kan je reviews lezen over van alles en nog wat. Ik gebruikte het vaak voor een goed en fijn restaurantje in de buurt. Restaurants of hotels hebben vaak ook een grote groene sticker van TripAdvisor. Hieraan kan je ze herkennen. Dit hoeft niet duur te zijn. Zo heb je ook genoeg fijne restaurantjes met goed eten voor een budgetprijsje.

Mini Taalgids :

 • Sawadee – Begroeten en gedag zeggen
 • Sawadee thon chaaw – Goedemorgen
 • Bia – Betekend bier
 • Check-bin of Khep Tang – De rekening vragen
 • Naam-plau – Water
 • Ahaan-chaaw is ontbijt
 • Ahaan-klangwan betekent lunch
 • Ahaan-jen is het avondeten.