Tips – Vietnam

Voorbereiding

➼ Visum – Het visum kan je aanvragen voor €39,95 euro p.p. met dit Visum mag je 30 dagen verblijven in Vietnam.
Lees voor meer info op : Toeristenvisum Vietnam | Visum voor Vietnam aanvragen (e-visums.nl) of kijk voor meer info op Visa Requirements for Vietnam • Friends Travel Vietnam een NL reisbureau in Hanoi voor al je vragen.

➼ Credit Card – Handig om een prepaidkaart mee te nemen waar één bepaald bedrag opstaat. Je kan een prepaidkaart aanvragen bij je eigen bank met een bedrag van 1000 of 2500 euro. Nu heb je in Azië aan 1000 euro genoeg. Als je bv naar Australië zou gaan is 2500 euro fijner. Gebruik de creditcard alleen in (nood) situaties. Wanneer je geskimd bent of je pas word doorgeslikt is het altijd fijn om nog iets achter de hand te hebben.

➼ Koop een fijne backpack die lekker zit en je op maat kan stellen dat scheelt vaak al. Koop spullen die handig zijn als je bv bij een Homestay zou gaan slapen. Zo had ik een slaaplaken mee die je gewoon kan halen bij de Xenos. Wanneer je in een nachttrein slaapt is dat ook handig, omdat niet alle dekens zo schoon zijn. Een slaaplaken is wel een must have voor je backpack trip door Azië.

Advies

➼ Wanneer je alleen reist en je loopt langs een donker paadje, loop achter een groepje mensen aan. Ook al ken je ze niet dit voelt al snel veiliger aan dan dat je alleen loopt.

➼ Vraag! Wanneer je onzeker bent over je situatie, VRAAG! Erg belangrijk om gewoon naar een desk te lopen en te vragen naar de situatie dan jezelf gek te maken, en niet weten waar je aan toe bent.

➼ Als je met iemand een taxi deelt en diegene wilt na het delen van een taxi contact houden. Dat kan, maar doe het niet wanneer je er niet goed bij voelt, en zeg diegene gewoon vriendelijk gedag.

Hotel en hostels.

➼ In Vietnam kan je heel veel fijne hostels vinden voor een lage prijs. Zo had ik al een hostel voor 6 dollar per nacht met een zwembad en bar. Ontbijt was wel exclusief en je slaapt dan met meerdere mensen op de kamer. Max 8personen.

➼ De leukste hostels kan je vinden op de HostelWorld app. Wil jij liever een hotel boeken dan is booking.com fijner om te gebruiken. Als echte backpacker is HostelWorld wel echt een aanrader. Hier vind je allerlei verschillende hostels over heel de wereld. Het maakt dus niet uit waar je bent. Handig, Toch!?

➼ Een fijne Hostel in Azië kan je boeken voor nog geen tien euro per nacht. Je moet dan alleen wel kiezen om met meer mensen op de kamer te slapen. Een privé kamer is al snel duurder, en is soms niet eens mogelijk.

10 handige apps voor op je telefoon :

 1. MAPS.ME – Een offline map die je kan gebruiken wanneer je geen internet hebt.
 2. HOSTELWORLD – Vind je hostels over heel de wereld.
 3. POLARSTEPS – Plan je reis in met Polarsteps en maak op het einde van je reis een mooi fotoboek.
 4. BOOKING.COM – Handig om hotels te boeken of appartement/villa’s.
 5. DUOLINGO – Leer een andere taal met deze heerlijke app.
 6. SKYSCANNER – Boek de goedkoopste tickets via Skyscanner.
 7. VALUTA+ – Bereken je valuta via deze handige app.
 8. UBER – Het is niet in elk land mogelijk, maar je hebt kans dat je regelmatig je Uber app kan gebruiken voor een goedkopere taxi. Let wel goed op dat het kenteken overéénkomt!
 9. AIRBNB – Boek leuke accommodaties bij de mensen thuis via Airbnb.
 10. TRIPADVISOR – Hier kan je reviews lezen over van alles en nog wat. Ik gebruikte het vaak voor een goed en fijn restaurantje in de buurt. Restaurants of hotels hebben vaak ook een grote groene sticker van TripAdvisor. Hieraan kan je ze herkennen. Dit hoeft niet duur te zijn. Zo heb je ook genoeg fijne restaurantjes met goed eten voor een budgetprijsje.

Mini Taalgids :

 • Chào! – Hallo
 • Chào buổi sáng! – Goedemorgen!
 • Xin chào! – Goedendag!
 • Chào buổi tối! – Goedenavond!
 • Chúc ngủ ngon! – Welterusten! (m/v)
 • Tạm biệt! – Dag!